06-03-2024

Werken aan de overwegen in Bilzen gaan van start.

Op 6 maart gingen de werken van start met als doel het vervangen van alle overwegen in Bilzen. Dit belangrijke project, in samenwerking met Infrabel, De Lijn, het Vlaams Gewest, Aquafin en TUC RAIL, heeft als doel de veiligheid op onze wegen en het spoor verder te verhogen. Er werd die dag ook meer uitleg aan de buurtbewoners gegeven tijdens een infomarkt.

Infrabel is vandaag gestart met het meest omvangrijke overwegenproject in België, in samenwerking met De Lijn, het Vlaams Gewest, de stad Bilzen, Aquafin en TUC RAIL.
De overwegen zullen worden vervangen door bruggen, tunnels en fietspaden, waardoor we streven naar vlotter en veiliger verkeer voor iedereen, vooral voor fietsers en voetgangers. Geen lange wachtrijen meer aan gesloten overwegen en een rustigere, leefbare omgeving voor de buurtbewoners na de werken.
Daarnaast wordt de stad beter bereikbaar dankzij de ondertunneling vanuit Beverst, met twee fietspaden parallel aan de spoorweg die aansluiten op de fietssnelweg naar Tongeren en Genk.
Een absolute meerwaarde voor mobiliteit in en rond het stadscentrum!
Bedankt aan alle partners, vooral aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Met haar steun en engagement konden we dit project realiseren ondanks de afschaffing van het originele Spartacusproject.
Samen bouwen we aan een veiligere en beter bereikbare toekomst!